Tendințe pentru cafea și ceai în 2023

Tendințe pentru cafea și ceai în 2023

Tendințe pentru cafea și ceai în 2023

Cafeaua este o parte esențială a vieții de zi cu zi. Dorința pentru o ceașcă de cafea este constantă, dar tipurile de băuturi pe care consumatorii le preferă evoluează. În 2023, publicul va adopta tendințe de cafea care se potrivesc cu programe agitate, rapid de pregătit, to go.

Concentratul de cafea

Concentratul de cafea, așa cum sugerează și numele, este o cafea concentrată care vă permite să pregătiți băuturi de înaltă calitate fără echipament elegant sau timpi lungi de preparare. Concentratul de preparare la rece este cea mai populară formă, dar puteți cumpăra și concentrat espresso.

Se poate dilua cu lapte sau apa. Se poate de asemenea utiliza lapte rece pentru a crea o băutură cu gheață.

Cold coffee

De la cafeaua clasică cu gheață la prepararea cold brew premium, cafeaua rece va avea un rol important in tendințele din 2023. Cafeaua rece poate fi transportată mult mai ușor decât cafeaua caldă, adaptându-se stilurilor de viață mai rapide.

Schimbările climatice sunt un alt factor care contribuie la consolidarea acestei orientări a pieței. În 2019, un studiu a constatat că clienții caută acum cafea rece pe tot parcursul anului datorită creșterii temperaturilor globale. Această tendință a continuat să se impună, iar în 2022 și mai mulți clienți au preferat băuturile cu gheață.

Spume rece

Laptele spumat la abur este toppingul clasic pentru cappuccino și latte de ani de zile. Cu toate acestea, odată cu creșterea băuturilor reci cu cafea, spuma rece devine centrul atenției. Spuma rece este laptele rece, spumat, creat pentru a însoți băuturile de cafea rece. Spuma fierbinte se risipește atunci când este adăugată la băuturile reci, dar spuma rece menține o formă cremoasă.

Există un număr tot mai mare de clienți intoleranți la lactoză și vegani. Așteptați-vă să vedeți spumă rece pe bază de plante și în meniurile cafenelelor. Cel mai bun lapte vegetal pentru a face spumă rece este crema mai grasă de cocos, nu laptele de cocos.

Cafeaua cu proteine

Proffee, alias cafeaua cu proteine, a apărut ca o tendință pe TikTok de a transforma cafeaua de dimineață într-un mod sațios de a-ți începe ziua. Cafenelele vor profita de această tendință și vor promova articole proteice pentru clienții care nu doresc să mănânce o masă completă dimineața.

Puteți face proffee amestecând cafeaua într-un shake de proteine prefabricat. Această metodă oferă până la 30 de grame de proteine. Alții aleg să amestece cafeaua cu pudre proteice pe bază de plante, care oferă de obicei 20 până la 25 de grame de proteine.

Cafeaua cu colagen este deosebit de populară deoarece adaugă o textură bogată cafelei fără a-i modifica aroma sau aroma. Două cupe de pudră de colagen oferă aproximativ 11 grame de proteine.


2023 este plin de posibilități, dar este și plin de incertitudini, pe măsură ce trecem printr-o recesiune economică. Cafenelele vor căuta modalități fiabile de a-și dezvolta afacerile prin satisfacerea cererii pentru diferite tipuri de ceai. Potrivit Comitetului Internațional al Ceaiului din Londra, consumul de ceai s-a dublat în ultimii 20 de ani.

Kombucha

Deși kombucha nu este o noutate, va deveni mai degrabă un produs de bază decât un produs de nișă în 2023. Kombucha este o băutură efervescentă, pe bază de ceai probiotic, îmbunătățită cu aditivi hrăntori din plante, fructe și condimente.

Kombucha ambalată se pretează perfect pieței RTD (Ready to Drink) ca alternativă sănătoasă la băuturile răcoritoare.

Făcut de obicei din ceai verde, kombucha este o băutură energizantă care promovează:

  • sănătatea intestinelor
  • sursă de antioxidanți
  • ucide bacteriile dăunătoare
  • poate chiar reduce șansele de boli de inimă, cancer și diabet.

Ceaiul Moringa

Ceaiul de Moringa este un ceai din plante preparate din frunzele plantei Moringa oleifera. Arborele de moringa este denumit în mod obișnuit „arborele miracol” datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. Deși a apărut recent în medicina occidentală, culturile din Asia de Sud-Est s-au bazat de secole pe frunzele de moringa pentru a trata bolile și a vindeca rănile.

Mulți producători de ceai amestecă frunzele de moringa cu menta, scorțișoară sau lavandă pentru a juxtapune aroma vegetală.

Ceai Pu-erh

Datorită conținutului său ridicat de cofeină, ceaiul pu-erh poate deveni o alternativă la cafea. O ceașcă de 240 ml de ceai pu-erh conține între 30-100 mg cofeină, iar o ceașcă de cafea conține între 95-200 mg cofeină. Ceaiul Pu-erh este preparat prin uscarea și fermentarea frunzelor de Camella Sinensis.

Ceaiul Pu-erh ajută la digestia și poate curăța radicalii liberi și toxinele. Poate chiar îmbunătăți sănătatea inimii prin scăderea colesterolului.

Spre deosebire de alte ceaiuri care își pierd calitatea în timp, ceaiul pu-erh are un gust mai bun pe măsură ce îmbătrânește. Are o aromă bogată, care variază de la lemnos cu esențe subtile de ciuperci la dulce și floral.

Ceaiul Honeybush

O infuzie de plante din Africa de Sud. Honeybush este un arbust care crește în regiunile Eastern și Western Cape și face parte din aceeași familie de plante cu rooibos. Ceaiul este natural dulce și fără cofeină.

Ceaiul honneybush este plin de antioxidanți și poate îmbunătăți sănătatea oaselor, poate acționa ca un antidiabetic, poate lupta împotriva cancerului și poate promova sănătatea pielii.

Tendințe pentru cafea și ceai în 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add to cart